Afrodita,

[Minirecenzije] Etude House, Mixa, Afrodita, Balea

16:51 azzie 4 Comments

Pozdrav svima! :)

Čini mi se da cijelu vječnost nisam pisala post sa miksom kratkih recenzija. Skupilo se nešto proizvoda o kojima želim pisati. Čak sam i one proizvode koje sam namjeravala zasebno recenzijrati uvrstila u ovaj post jer imam osjećaj da radije čitate kraće recenzije s više proizvoda odjednom. Pa da počnemo :).


Proizvodi o kojima možete čitati su:
  • Etude House [mal:gem] All in One emulzija za lice
  • Mixa Anti-dryness krema za lice za jako suhu kožu
  • Afrodita maslac za tijelo, ulje jojobe i shea maslac
  • Balea tonik za lice za suhu i osjetljivu kožu


Etude House [mal:gem] All in One
emulzija za lice

Ako baš i niste zagrizli za korejsku kozmetiku, vjerujem da vam ime Etude House nije promaklo jer se radi o poznatijem brendu kojeg se povremeno zna spomenuti na pokojem blogu. Već sam koristila nekoliko Etude House proizvoda i sa svima sam bila zadovoljna, a kako mi se svidio ovaj saznat ćete u nastavku :).

Krenimo od pakiranja, koje je meni strašno lijepo, minimalističko a opet nekako girly i nježno, nešto što je drugačije od klasike koju gledam na policama naših drogerija. Emulzija se nalazi u bočici od mutne plastike, koja podsjeća na brušeno staklo, zapremine čak 200 ml i s čepom na navoj i poširim grlom koje omogućuje da proizvod uspije izaći pošto bočica nije podatna niti predviđena za stiskanje. Radi na principu: okreni i protresi (i stisni ako uspiješ). Kao i s ostalim korejskim proizvodima, grlo bočice je došlo osigurano aluminijskom folijom. Proizvod je stigao u pripadajućoj kutiji, koju sam čuvala radi recenzije, a bit će mi ju žao baciti sad kad napokon objavim ovaj tekst :/. Vjerujem da bi ipak bilo sretnije rješenje da bočica ima pumpicu, ali što je tu je. 


Stanimo i ponovno se osvrnimo na količinu proizvoda. 200 ml! Količina pogodna za cijelo domaćinstvo. Proizvod je rijedak i lako se razmazuje te vam je potrebna zaista mala količina da odradite lice i vrat. Standard pakiranje kreme je 50 ml. Računajte koliko će vam ova boca trajati :D. Miris emulzije je nježan i veoma ugodan. Užitak ju je mazati na lice, pogotovo ujutro. Ne mogu odrediti na što me podsjeća, ali najviše me vuće na liči plodove. Jako ukusne voćkice, jako skupe nažalost :/. 

Koristim ju od početka ove godine i potrošila sam tek nešto manje od polovice. Ok, imala sam period kad je nisam koristila, ali veći dio u ovih skoro godinu dana sam ju stavljala barem jednom dnevno, zimi kao međusloj između seruma i kreme zato što mi je trebalo što više hidratacije, a emulzija se lako upija i hidratizira kožu i unutra. Ljeti sam emulziju za dan koristila nakon seruma i bez kreme koja bi legla na taj sloj. Prvu polovicu ljeta sam koristila L'Oreal Revitalift serum samostalno, a potom rjeđi serum i emulziju nakon njega.


Mislim da bi ova emulzija mogla svima odgovarati, i masnokošcima i suhokošcima jer daje prostora i za samostalno nošenje i kao međusloj. Brzo se upija, lako se razmazuje, prekrasno miriši i dolazi u količini kao losion za tijelo. Mislim da se i više nego isplati. I što je najbolje, nije mi izazvala nikakve reakcije na koži.

Cijena: svoj primjerak sam kupila na aukciji na eBayu za otprlikike 10-12 dolara. Cijene na eBayu variraju, ali rekla bih da je okvirna cijena 15$ pa na gore.

Sastojci:
WATER - BUTYLENE GLYCOL - GLYCERIN - DIMETHICONE - HIDROGENATED POLY (C6-14 OLEFIN) - LIMNANTHES ALBA (MEADOW FOAM) SEED OIL - ALCOHOL - CYCLOPENTASILOXANE - POLYSORBATE 60 - ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL - ORCHID EXTRACT - PANTHENOL - CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT EXTRACT - CITRUS UNSHIU PEEL EXTRACT - CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT - ACER SACCHARUM (SUGAR MAPLE) EXTRACT - SACCHARUM OFFICINARUM (SUGAR CANE) EXTRACT - CAMELLIA JAPONICA LEAF EXTRACT - OPUNTIA COCCINELLIFERA FRUIT EXTRACT - VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT/LEAF EXTRACT - BETA-GLUCAN - CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT - GLYCERYL STEARATE - CETEARYL ALCOHOL - CYCLOHEXASILOXANE - HYDROGENATED VEGETABLE OIL - PEG-100 STEARATE - SILICA - SORBITAL STEARATE - STEARIC ACID - PALMITIC ACID - GLYCERYL CAPRYLATE - PROPANEDIOL - CARBOMER - ETHYLHEXYLGLYCERIN - TROMETHAMINE - DISODIUM EDTA - PHENOXYETHANOL - FRAGRANCE



Mixa Anti-dryness krema za lice
za jako suhu kožu

Što kažu u Mixi?
24-satna hidratantna krema protiv isušivanja. Za vrlo suhu kožu.
Učinkoviti sastojci hidratiziraju kožu tijekom cijeloga dana. Idealna je za suhu i osjetljivu kožu koja je sklona isušivanju. Za kožu s neugodnim osjećajem zatezanja, posebno za suhe zone koje se pojavljuju tijekom zime.

Koncentracija aktivnih sastojaka: 10% hidratantnog glicerina + karite maslac koji štiti.
Rizik od alergija: Formulirano s minimalnim rizikom od alergija. Tolerancija testirana na osjetljivoj koži.

Bez parabena i alkohola.


Bilo me strah da će ova krema biti gusta, masna i da će se teško razmazivati. Uvijek sam skeptična kad pročitam da je neki kremasti proizvod za jako suhu kožu, no gustoća i mazivost ove kreme me zaista iznenadila i to pozitivno. Krema nije gusta nego neke srednje gustoće do čak i rjeđe. Vrlo se lako razmazuje i jako brzo upija te ostavlja osjećaj nemasnog filma na koži. Iako sam suhokožac ne volim jako masne kreme i tu težinu koju ostavljaju na koži. Kremu sam do ljeta koristila kao noćnu i onda prestala jer sam došla skoro do kraja, pa sam sačuvala malo za recenziranje :D. Ne mogu reći da li pomaže kod saniranja suhih zona na licu jer ih u vrijeme korištenja nisam imala, a što se tiče 24-satne hidratacije... Ako ikada probam proizvod koji mi je pružio 24-satnu hidrataciju, koristit ću samo njega do kraja života ili dok ga ne prestanu proizvoditi. Obećajem vam tu pred svima :D.

Iako mi je smiješno kad vidim te brojke istaknute na pakiranjima i uopće ne padam na to, ova krema je dobra. Nije teška na licu, nije masna, brzo se upija i nemam straha da će ostati zalijepljena za jastučnicu. Koža bude mekana i nisam imala nikakvih reakcija. Zadovoljna sam. 


Pakiranje kreme je, kao što vidite na slici, u tubi i kutiji. Količina je 50 ml. Iako šaljem pozdrave proizvođaču koji je kremu strpao u tubu (tube i bočice s pumpicom rulaju!), moram se požaliti na tvrdoću tube. Kad dođete do razine da ju treba presavijati i pokušati istisnuti proizvod koji se nakupio pri grlu... Odustajem iako unutra ima vjerojatno za još nekoliko dana korištenja, a rezati ne želim jer imam osjećaj da će biti zla i oštra.

Cijena: ne pamtim, ali čini mi se oko 65 kn u DMu.

Sastojci:
AQUA (WATER) - GLYCERIN - PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL) - CYCLOHEXASILOXANE - BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEA BUTTER) - GLYCERYL STEARATE SE - POLYGLYCERYL-3 - METHYLGLUCOSE DISTEARATE - STEARYL ALCOHOL - ALLANTOIN - ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE - AVENA SATIVA FLOUR (OAT KERNEL FLOUR) - CARBOMER - CITRIC ACID - PHENOXYETHANOL - SODIUM BENZOATE - SODIUM HYDROXIDE - STEARIC ACID - TOCOPHERYL ACETATE - XANTHAN GUM - PARFUM (FRAGRANCE)



Afrodita maslac za tijelo, ulje jojobe
i shea maslac

Što kažu iz Afrodite?
Lagane je hidratantno-hranjive teksture te omogućuje opuštajuću regenerativnu njegu i masažu svih tipova kože, osobitno suhe i atrofirane. Kožu obilno hidratizira, hrani, daje joj osjećaj glatkoće i mekoće sa mirisom vanilije.

Napominju da se čuva na sobnoj temperaturi u tamnom prostoru.


Odmah ću vas riješiti napetosti i napisati da je ovaj maslac za tijelo super! Za razliku od kože lica, koja mi je suha i dehidrirana i jako zateže, koža tijela mi je ok. Jest suha, ali nije problematična. Perutanje kože imam rijetko i to najčešće na potkoljenicama (mislim da nam je to svima kritična točka). Rekla bih da je ovaj maslac teža artiljerija pogodna za sušlju kožu, ali sasvim dobra i ne prejaka i kod normalne kože. 


Maslac je prilično gust i treba s njim malo poraditi dok se ne ugrije na koži, ali nije ništa naporno. Meni je daleko napornije kad mi neko rjeđe mlijeko doslovno bježi po koži i ne da se utrljati. Ovo ide puno lakše od toga. Pošto je masniji, ne upija se instant i dugo nakon aplikacije koža bude baš mekana i sočna (ok, ovo čudno zvuči :D), ali opet ne masna kao da se pacala u masnoći. Rekla bih da bude takva do idućeg tuširanja, ako se tuširate u razumnom roku, jelte :D. 

Kroz prošli mjesec sam ju najčešće koristila za potkoljenice i skoro cijeli mjesec kao noćnu njegu za ruke i u tu svrhu je pokosila mnoge kreme namijenjene za ruke. Sad me zanima kakve su Afroditine kreme za ruke u usporedbi s maslacem za tijelo. Lijepo bi se upio, a ostavio bi i onaj zaštitni sloj na koži koji se neće obrisati čim bih takla pokrivač. Naravno, za ruke ide u debljem sloju nego na tijelo.

Cijena mu je oko 45 kuna, 200 ml, a s obzirom koliko se sporo troši mislim da je dobra investicija.  

Sastojci:
AQUA - BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER - DICAPRYLYL CARBONATE - GLYCERIN - GLYCERYL STEARATE - HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL - CERYL ALCOHOL - THEOBROMA CACAO SEED BUTTER - SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL - ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT - BRASSICA CAMPESTRIS SEED OIL - XANTHAN GUM - PARFUM - ETHYLHEXYLGLYCERIN - PHENOXYETHANOL - BENZYL BENZOATE - BENZYL SALICYLATE - CITRONELLOL - GERANIOL - HEXYL CINNAMAL - HYDROXYCITRONELLAL - BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL - LIMONENE - LINALOOL - ALPHA-ISOMETHYL IONONE


Balea tonik za lice
za suhu i osjetljivu kožu

S ekstraktom cvijeta badema. Bez alkohola (etanola). Opis upotrebe kaže da se ujutro i navečer treba staviti na blazinicu i lagano prijeći lice, vrat i dekolte te izbjegavati područje oko očiju.

Ups, ne znam koliko blizu oku napominju da se ne prilazi, ali ja sam pri svakom korištenju jednim laganim potezom prelazila preko zatvorenog oka i po podočnjacima pri kraju te sesije kad bi većina proizvoda već bila rasprostranjena po ostatku lica i vrata. I nisam vidjela nikakve reakcije niti osjetila iritacije.


Ranije sam spominjala, ali ne očekujem da ste to trebali zapamtiti (:D), da umjesto jutarnjeg umivanja vodom koristim samo toner, a koristim ga i navečer samog ili nakon čega drugog za čišćenje lica, ovisno jesam li nosila make up ili nisam. Imam suhu kožu koju i voda isušuje, a tog režima se držim zadnjih desetak mjeseci. Prije toga sam se najčešće susretala s tonerima koji nisu bili za moju kožu i koristila ih svake prijestupne baš iz tog razloga. Toner koji mi se pokazao kao savršenstvo je Tony Moly rižin toner, kojeg sam recenzirala ovdje i trenutno, a i ubuduće sve tonere uspoređujem s njim. Dok je spomenuti rižin toner toliko blag da ne osjećam nikakav ostatak na koži, kao da sam se u savršenom svijetu gdje je voda nježna i ne isušuje upravo njome umila, Balein toner za suhu kožu ostavlja te neke "osjećaje" na koži kojih, po mome, ne bi trebalo biti (riža ne ostavlja!). Nakon prvog korištenja sam se imala potrebu umiti, kao da sam osjetila težinu na koži, što je i razumljivo nakon navikavanja na posve blag toner. Ostavljao je kožu skoro pa ljepljivom, što kasnije prestaje, pogotovo nakon ostalih proizvoda koje nanosim nakon tonera, a i miris mu je daleko prejak za takav proizvod. Kožu mi nije isušivao niti mi je izazvao reakcije.

Navikla sam se na te "osjećaje" na koži i miris, koji mi i nije najdraži, tako da mi trošenje Baleinog tonera nije predstavljalo muku, ali nisam uživala u trošenju niti bih ga ikad više voljela imati sad kad sam ga potrošila. Da njega nisam koristila nakon dužeg perioda korištenja savršenog tonera i kroz jedan period čak i paralelno s njim, možda bih bila manje kritična, ali što je tu je.

Cijena: 16,90 kn, čini mi se (DM drogerije).

Sastojci: 
AQUA - GLYCERIN - POLYGLYCERYL-4 CAPRATE - PRUNUS AMYGDALUS DULCIS FLOWER EXTRACT - DECYL GLUCOSIDE - ARGININE - PARFUM - POTASSIUM SORBATE - CITRIC ACID - SODIUM BENZOATE - ROSMARINIC ACID - ALPHA-ISOMETHYL IONONE

°°°°

Nadam se da su vam se recenzije svidjele i da su pomogle :). Jeste li koristili neke od ovih proizvoda i koji su vaši utisci? :)

Tipkamo se! :)

You Might Also Like

4 komentara:

  1. Probala sam jedino Afrodita maslac koji toliko fino miriši da bi ga pojela :D Divan proizvod i jako voljen i trošen :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova Etude House emulzija zvuči super!
    Slažem se za Afroditu, divan proizvod ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam još čula da se Afroditin maslac nekome ne sviđa :) Emulziju jako volim, ali da budem iskrena, pomalo mi je dosadila :D. Ogromna je!

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.