Avon,

Ljetni noviteti 2016 + utisci (1. dio) - Avon

18:37 azzie 8 Comments


Pozdrav svima! Skupilo se ponešto kozmetičkih i nekozmetičkih noviteta u proteklih nekoliko mjeseci pa želim utiske o njima podijeliti s vama. Nešto sam dobro testirala i koristila toliko da mogu napisati i recenziju (bez brige, bit ću sažeta :D), ali potkrast će se pokoja stvarčica koju nisam niti otvorila jer trenutno trošim nešto drugo. Počnimo! :)

Krećem s kupovinom u Avonu. Ovo su stvarčice koje sam si odabrala za naručiti (i kupiti), ali sam ih na kraju dobila kao poklon jer mi je tih dana bio rođendan. Hvala momkovoj mami :).


Imala sam nekoliko Avonovih parfemskih i toaletnih vodica, a neke još želim isprobati i imati. Luck i Femme su među njima, a kako su mirisne vodice za tijelo bile po 29 kuna, odlučila sam ih isprobati upravo na ovaj način. Misao u glavi mi je bila 'ako se sprijateljim s mirisom, kupit ću parfemčić'. Vodice se nalaze u staklenim bočicama s raspršivačem u količini od 75 ml. Puna cijena im je oko 70 kuna i to mi se čini previše. Čekajte akcije jer sam ih nekoliko puta vidjela snižene barem na 50 kuna. Ako ih ikad nađete po cijeni od 30 kuna, kupite jer za tu cifru nećete požaliti ;). Inače, kao što možete i pretpostaviti, trajnost ovih proizvoda je kratka, ali meni je to upravo i odgovaralo preko ljeta. Nekim toaletnim vodama trajnost nije puno veća. S obzirom na cijenu, ja sam prezadovoljna ovim špricalicama i mislim da bih ih kupovala i po 40 kuna, iznad toga mi je too much jer Avon katkad daje parfemske vodice u pakiranju od 30 ml (meni dosta) za 50-tak kuna. Eto, jedna kratka recenzija sprejeva za tijelo je upravo natipkana, a sad slijedi još jedna rečenica o samim mirisima, tj. kako sam ih ja doživjela i onda prelazimo na druge proizvode :).


Otkad ih imam više sam uživala u Femme mirisu jer je blaži i nježan, možda mrvicu presladak tako da nisam sigurna bi li se nakon ovog odlučila za edp verziju. Bojim se da će mi do tad dosaditi. Nije to moj miris od kojeg padam u nesvijest. Luck me iznenadio jer sam očekivala nešto blaže i puderastije, a ispao je ozbiljniji i odrasliji miris, meni više pogodan za hladnije vrijeme. Luck parfumirani sprej duže traje kad ga pošpricate tako da vjerujem da je edp varijanta dosta postojana i jaka. Sviđa mi se, ali ne vjerujem da ću ponoviti kupovinu jer će mi biti sasvim dovoljno trošenje ove vodice.

Zatim je tu piling/gel za tuširanje iz linije Senses, Citrus Zing, koji je baš pravi za ljeto, što se mirisa tiče. Super je osvježavajuć dok se tuširate, ali miris mu se ne zadržava na koži (niti u kupaoni, kmek). Granulice u njemu s sitne, slabo grebu i mislim da je pogodan za često korištenje. Cijena mu je oko 25 kuna. U usporedbi s Baleinim pilingom/gelom za tuširanje moram reći da mi se Balein više sviđa, taj jedan kog sam isprobala, generalno ne mogu govoriti. Balein piling kog sam spomenula je bio iz limitiranog izdanja, jabuka i cimet s uljem. Nakon njega nisam osjećala zatezanje kože zbog ulja u njemu, a miris mu je ostajao na koži još neko vrijeme.


Advanced Tehniques tretman bez ispiranja s marokanskim arganovim uljem (za sve tipove kose) mi je solidan. Ne otežava kosu, ne masti je (ako ne izlijete previše na jedno mjesto :D), ali ne radi ništa posebno. Ne primijećujem da mi je omekšao kosu, kao npr. Macadamia Healing ulje, ali dobro mi dođe za smirivanje moje svježe oprane podivljale kose. Nije nešto što mi je naporno trošiti, ali ne bih ponovila kupovinu tim više što dođe oko 40 kuna (30 ml), a prebrzo se troši. Nakon dva i pol mjeseca potrošila sam ga pola, a kosu ne perem češće od svakih pet dana. Jest da imam dugu i gustu kosu, suhu i nevoznu, ali da ju ćešće perem već bih ga potrošila. Tako da to treba uzeti u obzir :). Mislim da bi više odgovarao ljudima s manje zahtjevnom kosom. Miris mu je razočaravajuć, tipičan Avon miris koji ide na tropsku stranu, ali dobro. Miris je tu manje bitan. Pumpica radi odlično. Lijepo se da dozirati.

Do sad nisam koristila fiksatore make upa, pa sam odlučila isprobati proizvod za kog navode da je i fiksator i baza, MagiX baza za make up i sprej za fiksiranje. Špricnula sam ga možda dva puta do sada kao fiksator i nisam baš nakon toga pratila tijek situacije, tako da će ovaj proizvod čekati drugu priliku za recenziranje/utiske.

S ružinom vodicom iz Naturals linije sam možda bila prestroga. Prvo korištenje mi je bilo uz Naobay Calming toner pa mi se ružina vodica učinila manje blagom od spomenutog tonera. Nježna je i blaga za kožu, ne ostavlja tragove, ali sam malčice osjećala zatezanje lica. Uspoređujući s Byphasse blagim tonerom s ružinom vodom, Avonova dolazi do izražaja i tek sad vidim da sam bila prekritična, jer kao što možete pretpostaviti, Byphasse nije ispala toliko blaga. Cijena joj je oko 20 kuna, ali je pakiranje maleno, nekih 150-200 ml.


Treći proizvod s gornje fotke još nisam otvorila jer trošim neke okoloočne kreme. Suzdržavam se od otvaranja proizvoda koje neću odmah početi koristiti. Treći proizvod je okoloočna krema iz Anew linije, moja prva Anew krema, ne računajući testere neke koje više niti nemaju u prodaju i koja mi je, by the way, bila super. Izabrala sam Clinical Infinite Lift dual kremu (za sve dobne skupine), jedan dio je klasična krema namijenjena podočnjacima, a drugi dio je gel namijenjen kapcima. Nadam se da me neće razočarati :D. Zadnje vrijeme ih često viđam na popustu za 70-tak kuna.


Naručila sam i nekoliko testera. Tu su Luxe testeri tekućih pudera: Silken Foundation i Miracle Perfecting Foundation, testeri ruževa: Luxe u nijansi Nude Slip i 3D Plumping u nijansi Mad for Mauve, te dva testera mirisa: TTA Amour (edp) i Cherish (edp). U drugoj kupovini (vidjet ćete kasnije) sam ubacila još par testera i to ruževa: Luxe - Runway Plum i 3D Plumping - Revenge, te mirisa: Pur Blanca Elegance (edt), Attraction (edp) i Incandessence Glow (edp). Njih nisam uslikala :)).

Prva dva spomenuta testera ruževa su mi se jako svidjela pa sam kasnije naručila i puna pakiranja. Runway Plum mi se čini dosta sličan Mad for Mauve nijansi pa sam za sada odustala od narudžbe. Incandessence Glow mi se sviđa, ali me nije izuo iz cipela, dok originalni Incandessence stoji na mom popisu želja. Izrazito je cvjetan, podjeća me na jorgovan i ljiljane (tu sto posto griješim, ali to su mi asocijacije). Nije zagušujuć, svjež je i donekle sladak, ali ja više volim da je cvijeće trunku ublaženo. Umalo sam naručila puno pakiranje jer mi je full lijepo mirisao na stranici kataloga, ali bit će da miris papira i boje daju to nešto ovom parfemu, hehe :D. Attraction je postao moja ljubav, topao i ženstven. Budi mi pozitivne emocije kad ga njuškam i definitivno ga želim! Želim! Pur Blanca Elegance je još jedan koji mi se svidio uživo (i na papiru). Kod njega osjećam cvijeće, ali pomiješano sa začinima i definitivno je prigušen miris, topao i ne reže nos i čak je blago na strani uniseks mirisa. On je također na listi želja. Cherish je cvijetan, topao, ali malčice pecka za nos i agresivan je. On mi se sviđa, ali sumnjam da ću kupiti. Mirisi kod mene dugo traju pa se moram suzdržavati od neodoljivih ponuda mirisa koji su mi ok, ali nisu The mirisi :). Today, Tomorrow, Always (TTA) Amour je jako blag, nježan i rekla bih da je super za ljeto i nešto što možete pokloniti mlađoj djevojci (i starijoj :D) i ne brinuti se hoće li je zagušiti. Po meni, spada u cvjetnu kategoriju, na svježu stranu. Nije čisto cvijeće kao Glow, pa i Cherish. Njega bih definitivno voljela imati. Od pet testera, 3 mirisa želim u punom pakiranju. Bravo ja! :D. Redoslijed sviđanja bi mi bio: Attraction, Pur Blanca Elegance, TTA Amour, Incandessence Glow i Cherish. Sve testere sam si namazala po rukama i Cherish je najpostojaniji i najtvrdoglaviji.

Ovdje siječem post jer sam se previše raspisala, pa neka ovo budu utisci o Avon kupovini, iako će se još dvije sitnice naći u nastavku. Sada vas pozdravljam, a vi pišite jeste li isporbali ove proizvode, koji su vaši najdraži Avonovi proizvodi i što mislite o njihovim mirisima :))

Bye, bye!

You Might Also Like

Broj komentara: 8:

  1. Imam ovaj fiksator i nije me bas pretjerano odusevio :)

    http://nikolinasbeautyworld.blogspot.de

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta, ali pošto je jeftiniji proizvod nije toliko ni razočarenje :)

      Izbriši
  2. Luck parfem je jedan od njihovih najboljih. Predivan mi je. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :))
      Primijećujem da su mi njihovi parfemi koje sam imala prilke pomirisati u najmanju ruku ok i nosivi, što je cool :D

      Izbriši
  3. I ja sam takodjer probala Luck parfem , I sto kazes malo je jaci I pase bas za jesen /zimu . ❤❤

    OdgovoriIzbriši
  4. Uživam čitajuči tvoje new in postove jer uvijek i kazes nesto o proizvodima.
    I ja također imam Luck parfumirani sprej i stvarno je i u ovoj verziji dosta postojan ali mi je miris previše jak pa ne bih uzimala pravi parfem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je l' da? Slažem se s tobom glede Lucka. Sasvim dovoljan i u ovoj izvedbi :D Puno ti hvala na pohvali :* Puno mi to znači :)

      Izbriši